بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری، گرایش غالب در پژوهشها و جستارهای این دوفصلنامه بر نویافتهها از دیدگاه میراثفرهنگی است.
مطالعات اسناد میراثفرهنگی شامل بررسی و پژوهش درباره کتیبههای منقول و غیرمنقول دورههای مختلف تاریخ ایران، سکهها، مهرها، نسخخطی، اوراق و اسناد تاریخی است.
«معرفی یک شجرهنامه تاریخی نویافته»، «از صدای تیشهها تا ساخت سنگ مقاوم»، «آبکرداری و جشن آبها در اساطیر ایران»، «میراث زبانی و جنبههای ادبی در عامه سرودههای ایرانی»، «مفهومشناسی واژگانی یاسا در ادبیات دیوانسالاری ایران در عهد مغول ـ تیموری»، «توصیف علمی ایجاد باران در متون پهلوی در مقایسه با متون کلاسیک یونانی و اسلامی» و «بررسی واژه ”ایران“ و ”انیران“ در کتیبههای ساسانی» مقالاتی است که در نخستین شماره از این دوفصلنامه منتشر شده است.
مژگان اسماعیلی، مدیرمسئول «دوفصلنامه تخصصی مطالعات اسناد میراثفرهنگی»، در مقدمه این شماره تأکید کرده است: «با هدف تخصصی کردن هر چه بیشتر مجلات علمی، این مجله در شمارههای جدید خود بر آن است که صرفاً به موضوع مطالعات میراثفرهنگی با تأکید بر اسناد خطی که شامل کتیبههای بناها، کتیبههای صخرهای، مکتوبات حکشده بر آثار تاریخی، نسخخطی، اسناد و مدارک تاریخی بپردازد.»
او در این مقدمه افزود: «موضوعات و مطالب مطروحه در دوفصلنامه ”مطالعات اسناد میراثفرهنگی“ آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی اعضای هیئتعلمی و پژوهشگران حوزه موردنظر را با شیوه تخصصی، نوآوری و خلاقیت ارائه میکند. افزون بر این ارائه، چاپ و نشر پژوهشهای جدید در زمینه تحقیقات و مطالعات میراثفرهنگی مکتوب، اسناد، مدارک تاریخی منقول و غیرمنقول است که این موضوع، این مجله را از سایر مجلات همسو متمایز میکند.»
انتهای پیام/